תשלום לשיעור

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 12/07/06 13:19 טז בתמוז התשסו

שאלה

לכבוד הרב

רציתי לשאול לגבי ספק חוב. הלכתי לשיעור אחד בלימוד שחיה,נאמר לי שהשיעור הראשון הוא בחינם. לאחר מכן לא המשכתי בקורס וביקשו שאשלם את הכסף,למרות שאמרתי להם שאמרו לי שזה בחינם,לא התעקשתי ואמרתי שאשלם, עברו כמה חודשים עוד לא שילמתי את הסכום הם שכחו ולא חזרו אלי, האם לשלם או להעלים עין? תודה רבה

תשובה

בספק חוב אנו אומרים המוציא מחבירו עליו הראיה. כאן אתה הודית שאתה חייב. צריך בירור האם ההודאה הייתה באופן המחייב (האם היו עדים וכו'). מכל מקום במקרה שלך ניתן לסמוך על הדעה שאומרת שאין מצווה לפרוע חוב אלא כאשר ישנה צביעה (קצות החושן סי' קד' סק"א) כל עוד לא תבעו אותך אתה פטור.
הרב בר-אלי