תשובה בעניני השקפה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/02 14:16 יא בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

שלום רב

עיינתי במאמר שהרב הפנה אותי אליו בעקבות שאלתי המאמר הוא "תוקפו של יום" בנוגע ליום העצמאות

אבל בכל המאמר יש דגש על הקטע שנכון שבזמנים עברו נענשו על כך שרק למדו תורה ולא התייחסו להיבט של הארץ.

http://kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?id=15707

אך היום המצב "קצת" שונה מכיוון שיש דגש על הארץ אך ויתור על קיום תורה ומצוות או יותר נכון התפשרות מסויימת.

האם החרדים לא צודקים בכך שקודם עלנו לתקן את הדרך בתורה? ז"א בהתייחסות כלפי המדינה וכ"ו

ורק כשנהיה בסדר בתחום הזה אז נסתכל על ההיבט של מדינה וארץ .

בכבוד רב

תשובה

בס"ד

זה נכון מאוד מה שכתבת כי היום יחס החרדים לארץ ישראל הוא הרבה יותר טוב מבעבר. אבל עדיין זו שאלה מאוד קשה האם מותר לנו לוותר על מצוה אחת על מנת לשמור מצווה אחרת? האם יש לנו רשות לבטל מצוה מפני חברתה?

השאלה הזו היא נכונה גם לאלה מהחרדים שמוותרים על מצות ישוב הארץ (ואין הרבה). ונכונה לאלה מהציונים שמוותרים על מצוות אחרות. (וברוך ה' מתחזקים והולכים).

צריך לקיים את התורה בשלמותה. בין אם אתה חרדי ובין אם אתה ציוני.

לפי דתעי אי אפשר לומר בא ונטפל "קודם" במצוה אחת ונזניח את האחרת. תריג מצוות מקבילים לתרי"ג אברים שכשכולם ביחד פועלים בשלמות האדם חי ובריא ושלם. וכאשר ח"ו פוגעים באבר אחד - כל האברים כואבים. ויש אברים שכשפוגעים בהם - פוגעים בנשמה.

עם ישראל חי!! ואנחנו רוצים בשבילו - בשבילנו חיים שלמים ובריאים - במהרה בימינו - אמן.