תרופות ומזון תינוקות בפסח

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 02/04/15 13:38 יג בניסן התשעה

שאלה

שלום רב.

רציתי לדעת לגבי הכשר לפסח לתרופות.

1. האם אקמול/נורופן לילדים חייב להיות כשר לפסח? (הייתי בבית מרקחת של הקופ"ח שלנו ואין להם)

2. ברזל לתינוקות צריך כשרות לפסח?

3. קניתי ויטמין d לתינוק ועל הקופסה לא מצויין כשר לפסח אולם הרוקחת אמרה שברגע שהיא מעבירה את את זה בקופה מופיע לה שזה כשר לפסח. אפשר לסמוך על זה?

4. לגבי מזון לתינוקות. התינוק שלי בן 11 חודשים ואוכל קבוע תחליף חלב בשם אינפאמיל שזה נגד פליטות. לא מצוין כשר לפסח. שאלתי במוקד והיא אמרה שכביכול זה כשר לא מעורבב עם זה כלום ושנה שעברה זה היה מופיע ברשימה של האוכל הכשר שפורסם מטעם כללית. מה עושים?

סליחה על השאלות הרבות.

תשובה

באתר כיפה יש את הרשימה המלאה של תרופות ותחליפי חלב כשרים לפסח.
תבדקי שם את הסוגים המותרים.