תרומת אברים 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/02/02 05:11 כה בשבט התשסב

שאלה

כבוד הרב, אני מפנה שאלתי זאת בעקבות שאלה קודמת.

הרב ציין כי הבעיה הבסיסית לתרומת איברים היא אך ורק האמון בין אנשי רפואה לרבנים. במישור המעשי, אני מחפש את הדרך גם לתרום וגם לשמור כללי הדת.

בטופס של תרומת האיברים ישנן שלוש אפשריות. הראשונה לתרום בכל מקרה ובכל מצב, השניה לא לתרום בשום מקרה והשלישית היא לתרום רק באישורו של איש דת.

במידה ואדם חותם על טופס זה תחת ההגבלה של אישור איש דת, האם באמת קוראים לרב שיפסוק סופית האם ניתן לתרום או לא? או שמא עדיף לא לחתום ולהדריך בעל פה את המשפחה לקרוא לאיש דת אם חס וחלילה מגיעים לרגע זה.

תשובה

בס"ד

עוד לא נבנה האמון בין אנשי הרפואה לאנשי ההלכה בענין זה - הגישה של בתי המשפט הפוסקים בענין זה היא להתעלם לחלוטין מגישת ההלכה. הם לא מביאים אותה בשיקול, לא לומדים אותה אפילו לא בשביל לחלוק. לא מזכירים אותה כאילו היא כלל לא רלוניטית. הם מחליטים היום כך ומחר אחרת ולכן אי אפשר לתת את הראש בידים שלהם.

אם הנושא הזה הוא בראש מעינך ואתה מאמין בו ובצדק, פנה אליהם ואמור אני מוכן לסייע שיהיה גוף רבנים מוסכם על כולם שהוא הקובע מתי ואיפה לתרום אברים.

אם יהיה גוף שכזה אחראי ומורשה לבדוק - אז יהיה אפשר לחתום בתנאי שמישהו מהגוף הזה יאשר.

בנתיים אין דבר כזה.

מאחל לך חיים ארוכים.