תרומות ומעשרות

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 26/11/12 18:48 יב בכסלו התשעג

שאלה

בס"ד=]

שלום רב,

שאלתי היא כזאת, לא מזמן הייתי צריכה כסף -לא הרבה ,ובאותו רגע לא היה לי מאיפה.. אז השתמשתי בכסף של התרומות ומעשרות- בידיעה שברגע שיהיה לי אני יחזיר..

האם נהגתי נכון?

מותר להשתמש בכסף בתור הלוואה? או שברגע שהוא שם הוא כבר לא שלי ,וזה גניבה?

תודה רבה מראש,ושבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין שאת מתכוונת למעשר כספים.

אם כבר הפרשת את הכסף זה בדווקא למעשר, אז אסור לך להשתמש בו ולקחת את הכסף להלוואה עצמית. במידה והכוונה בהפרשה הייתה לסכום ולא למטבעות והיה גם תנאי שבמידת הצורך אפשר "להלוות" מהקופה, אז מותר לעשות הלוואה.

נכון לעכשיו עליך להחזיר את הכסף חזרה ובשביל פעם הבאה לקבל על עצך וגם ליישם ללמוד דיני צדקה כדי לא להגיע עוד לבעיות.

בברכה,

חיים בריסק