תקשורת יהודית חיובית

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/12/01 15:52 יט בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכב' הרב פירון.

רציתי לדעת, בתור תלמיד במגמת תקשורת, עם שאיפה להתקדם בעולם זה, ולהכנס אליו בתור כוח דתי מחזק, על מנת להגביר האיזון בכוחות הדתיים והלא דתיים בעולם התקשורת-

מה הרב ממליץ לעשות על מנת לחזק כמו שאמרתי את "דתיותו" של עולם התקשורת?

האם לרב יש איזשהם רעיונות לביצוע וכו'.

(אינני יודע אם שאלה זו ממש קשורה לפורום, אבל אין מבחינתי כל בעיה שתופיע באתר).

בתודה מראש,

אהרן (רוני).

תשובה

ב"ה

רוני ,
ברכות שמיים מעל!

ראשית, כדי שנוכל להשפיע על עולם התקשורת אנו זקוקים לאנשים מוכשרים באמת, אנשים בעלי ראיה קולנועית או אומנותית כזו שבאמצעותה יצליחו להעביר את המסרים הפנימיים ללא כחל ושרק. בה בעת, אלו צריכים להיות אנשים שבאו מתוך עולם האמונה, שעולמם הרוחני מסודר.
החיבור בין עולם רוחני לבין כשרון ביטוי יחודי יובילו את האדם למציאות בה יוכל השפיע.
שנית, אין לי מטרה לפעול ל"דתיותו של עולם התקשורת".
עלי לפעול לערכיותו, להעמקת התפיסה המוסרית שלו, להבהרת הערכים הפנימיים של תרבות ישראל, להפצת עדינות וחמלה לצד בקורתיות בונה.
עלינו להשתדל לנהוג על פי הג' ביומא כך שיואמרו עלינו: פלוני זה למד תורה?! מי לימד אותו?! מה יש בתורה זו שהביא אותו למדרגה מוסרית כל כך גבוהה?! מה גרם לו להיות עדין בשאלות שבין אדם לחברו?! מאיזה מעיין הוא שואב את תרבות הדיבור שלו?
אסור לנו "להתלבש" על העולם מתוך תחושה שבאנו לגייר אותו. להיפך. עלינו להיות עדינים ונעימים ורק מתוך כך תצמח האמת היהודית שלנו, ויתגלה אורה על פני כל הארץ.

סוף דבר, אל תנסה ל"גייר" ולהעמיד את כולם על טעותם. היה אתה, ותראה כמה ברוכה תהיה השפעתך!

שי