תקיעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 16:08 ז בתשרי התשסג

שאלה

באם תוקעים תקיעות נוספות לאחר התפילה, במקום אחר, אין חשש לברכה לבטלה או לחילופין לתקיעות חינם שאין לעשותן בר"ה?

ועוד, אם ישנו ספק, בנשימות אחת או שתיים בשברים תרועה, מדוע לא לעשות בתקיעות דמיושב, שבהן יוצאים ידי חובת היות פעם כך ופעם כך, שהרי ישנן שלוש תשר"ת? כמו בחזרה על הפסוקים במגילת אסתר.

בברכת גח"ט ושנה טובה

תשובה

ב"ה

מכאל ברכה ושלום.

1)התקיעות הנוספות שתוקעים אחרי התפילה בראש השנה הם לא בגדר חיוב.
יש כאלה שנוהגים לשמוע כל מיני סוגים נוספים של תקיעות לפי מנהגי עדות.יש שנוהגים ויש שלא.
2)משנפסקה ההלכה אין ספק בדבר ולכן לא צריך.

בברכה,

עוזיאל