תפקידי

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/07/07 00:31 טו בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב לרב,

ותודה רבה על ההתייחסות,

שאלתי כזו:

האם צריכה אני לשנות את תכונותיי האישיות(כל זמן שאינן רעות ) רק על מנת שאתאים לתפקיד מסוים אליו אני נדרשת?

כיצד עליי לדעת לאילו תפקידים עליי להיענות ולאלו לא?

מה אם אני נדרשת לתפקיד אליו אינני מרגישה מתאימה? או אולי איני רוצה להתאים כי נמשכת אני לתפקידים מסוג אחר?

האם על האדם לשאוף לקיים את ייעודו בעולם בדרכו המיוחדת ובתכונות נפש בהם התברך או שעליו להתאים את תכונותיו אל המקום שם הוא נדרש?

תודה רבה, מקווה שהשאלה מובנת מספיק.

שבוע טוב, בת-חן.

תשובה

שלום רב,

ראשית השאלה לא לגמרי מובנת. התאמת התכונות לתפקיד, אם התפקיד הוא גשמי, כגון, עבודה וכדומה אז, הצורך להגביל עצמך הינו קטן יותר.
ואם בתפקיד רוחני עסקינן, או אז,צריך לשלב בין השתנות לבין ניול הכוחות הקיימים.

כל טוב, חיים רטיג ישיבת ההסדר "בינות" רעננה