תפלה תוך כדי נסיעה באוטובוס

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 01/01/03 21:11 כז בטבת התשסג

שאלה

ראיתי ביביע אומר את פסיקת הרב עובדיה שליט"א

שמי שנמצא בנסיעה באוטובוס והגיע זמן מנחה יתפלל בישיבה,ואם אינו יכול לכוון דעתו לענ"ד לפשט המילים יבטל תפלתו ויתפלל תשלומין בערבית.

שאלותי:

1. מה הטעם בסברה שכזו שהרי המבטל תפלה במזיד עליו נאמר מעוות לא יוכל לתקון וחסרון לא יוכל להימנות?

2. האם יש הבדל בין נסיעה בין עירונית לנסיעה עירונית?

3. בנסיעה עיכונית אמנם יהיה הפסד מסויים של ממון וזמן ההמתנה , אך האם סיבות אלו יביאו לידי תפלה שלא בכוונה או שיבטל מתפלה?

4.מה יהיה הדין בשאר התפלות כולם ?

5. האם טוב יהיה שיתפלל תפלת "הבינינו" ?

תשובה

שלום רב.
לדעת הר"מ אליהו בכל מקרה צריך להתפלל באוטובוס כי חצערנו גם בבית כנסת אדם לא מכוון כראוי, ולכן עדיף שיתפלל מנחה ולא יבטל תפילה בזמנה.
בברכה,
צבי קוסטינר.