תפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 15/06/15 23:44 כח בסיון התשעה

שאלה

שלום,

קראתי בספר תפילת נשים של הרב מלמד, על כך שאם אישה יודעת שהיא לא תצליח לכוון אפילו בברכה הראשונה של תפילת 18, היא לא צריכה לומר אותה כדי שזו לא תהיה ברכה לבטלה, ובגלל שזו אישה, ויש כאלה שפוסקים שהיא יכולה לצאת ידי חובה בברכות השחר והתורה, היא יכולה לומר רק אותן.

האם אפשרי לנהוג כך, אם אני יודעת בביטחון שאני לא אצליח לכוון, ובוודאי כשאני אמורה להתפלל יחידנית? (כי אני לבד בבית, ולא כשאני באולפנה)

תודה רבה.

תשובה

שלום
דומני שכוונת הרב למקרה חד פעמי אבל אי אפשר להפוך את זה לדרך כלל. ואין מדובר בכוונת הלב אלא בכוונה לפשט המילים.
לכן למעשה צריך להתפלל מתוך סידור ולכוון לפשט המילים.
בברכה אייל משה