תפילת ערב שבת

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 03/02/07 18:45 טו בשבט התשסז

שאלה

א.בתפילת קריאת שמע של ערב שבת יש פסוק "המכה בעברתו כל בכורי מצרים ויוצא את עמו ישראל מתוכם לחירות עולם".

מדוע כתוב לחירות עולם אם אחרי יציאת מצרים היו עוד הרבה מלחמות וגלויות?

ב.נניח שמבקשים ממני לתת דוגמא למצוות לא תעשה ואני כותבת "לט' אבות מלאכה",זה נכון או לא,אם לא אשמח לקבל הסבר.

שבוע טוב בעז"ה

צאלה

תשובה

שלום לך,ר
א.ראשית יצאנו מתוך מצרים לחרות עולם ביחס עליהם.
שנית, מאותו הרגע הוגדרנו לעולם כעם שהוא בן חורין , וכפי שמצינו בתורה "כי עבדי הם אשר הוצאתי אותם מארץ מצרים לא ימכרו ממכרת עבד" (ויקרא כ"ה)
וכפי שמצינו בגמרא שפועל יכול לחזור בו בחצי היום לפי שאנו עבדי ה' ולא עוד עבדים לעבדים. (בבא מציעא דף י.) וכבר ידוע שיציאת מצרים היא שורש כל הגאולות.

ב. ל"ט אבות מלאכה הן כולן אופנים שונים לעבור על הלאו של "לא תעשה כל מלאכה" (שמות כ), אולם זהו רק לאו אחד.

בברכה ,
אריאל פריש