תפילת עננו הזמן והאיסורים - תענית יחיד

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 29/09/16 15:52 כו באלול התשעו

שאלה

מהם האיסורים הנוהגים בתענית יחיד? האם היא כמו צום קל או שמא כמו צום חמור...מהו הזמן שלה? מערב עד ערב/בוקר עד ערבוהאם אומרים בה תפילת "עננו"? ואם כן באילו תפילות?תודה רבה מראש:) ותזכו למצוות!! שכוייח עצום!

תשובה

שלום וברכה.
תענית יחיד היא תענית בלבד.
אמנם מאחר והיא תלויה בקבלתך תלוי מצה קיבלת.
באופן הפשוט זה צום מהבוקר עד הערב/צאת הכוכבים.
יש אפשרות להפסיק את הצום לאחר חצות, ויש נוסח מיוחד שמצוי בחלק מהסידורים הספרדים לעניין זה.
לעניין מנהגי התענית כאמור הם רק תענית, אא"כ קיבלת אחרת.
עננו: הספרדים רק במנחה. אשכנזים גם בשחרית.
בסידורים הספרדיים ישנה תפילה מיוחדת למנחה של סיום הצום לכך שתתקבל תעניתנו. עיין בסידור של הגר"מ אליהו זיע"א.

כתיבה וחתימה טובה