תפילת יחיד

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 17/10/02 18:53 יא בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב.

באחד התשובות שלך אלי ענית לי שבתפילת יחיד בשחרית ובמנחה אין אומרים קדושה.

האם כך גם בשחרית, הנחת תפילין? אני מתפלל כבר המון זמן שמונה עשרה לבד בהנחת תפילין ואומר את כל התפילה ממהתחלה, החל מברכת אבות, מחיה המתים ו"אתה קדוש".

האם לא התפללתי נכון עד עכשיו?? האם המון זמן בעצם כאילו לא התפללתי?

תשובה

שלום וברכה,
אין להגיד בשום תפילה שנאמרת ביחידות קדושה (ללא קשר לתפילין)
תפלתך התקבלה עד היום ואין לך ממה לחשוש.

אני ממליץ לך לפנות לרב באזורך כדי שילמדך את כל ענייני התפילה

אם תרצה, שלך לי את מקום מגורך ובלי נדר אפנה אותך לרב באזורך.