תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/09/11 12:32 כו באלול התשעא

שאלה

בע"ה

שלום לכבוד הרב,

אשמח אם הרב יוכל לענות על מספר שאלות בקשר לתפילת הדרך:

1. האם סופרים את 72 הדקות ממתי שמתחילים בנסיעה או ממתי שיוצאים מהעיר?

2. אדם שמשך זמן הנסיעה שלו אל מקום מסויים הוא פחות מ-72 דקות, אולם יחד עם זמן הנסיעה של חזור, זה יוצא יותר מ-72 דקות: יברך בשם ומלכות? אם כן, מתי? בנסיעה בהלוך או בחזור?

3.נסיעה שבד"כ אורכת פחות מ-72 דקות, אך התארכה למשל בגלל פקקים, יש לברך?

4.אדם שנסע למקום מסויים, עצר שם לפרק זמן מסויים ואז המשיך בנסיעתו, יברך? אין זה משנה מה אורך העצירה?

(אנחנו נוהגים על פי מנהג הספרדים)

תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה

1. מהיציאה מהעיר.
2. יברך בלי שם ומלכות.
3. כן
4. יברך.