תפילת הדרך במטוס

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/12/01 14:10 יח בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

האם תוכל לכתוב לי בבקשה:

א.מה הנסוח לתפילת הדרך למטוס?

ב.האם בכלל קיים כזה דבר ?

ג. מתי אני צריך להגיד אותה בכל פעם שאני עולה על מטוס חדש? (כי אני יחליף באמצע מטוס האם אז גם אני יגיד)

תשובה

ב"ה

שלום,

נוסח תפילת הדרך לנוסע במטוס נדפס בכמה מקומות. עיין גם בספר צידה לדרך שבהוצ' מכון צמת, ולועלתך אני מעתיק כאן את לשון התפילה:
יהי רצון מלפניך קונה שמים וארץ שתוליכנו לשלום ותטיסנו לשלום ותגיענו למחוז חפצנו לחיים ולשמחה ולשלום. שומרנו והצילנו בתוך כל הטסים בנתיבי אויר והעוברים באורחות ים ודרכי יבשה. אנא אמץ ידי האוחזים בהגה והכן רוחם להנהיגנו לשלום כי בך לבד חסינו מעתה ועד עולם. אמן.

את התפילה הזו יש להוסיף אחרי אמירת תפילת הדרך בנוסח הרגיל.

אין לומר תפילה זו במעבר ממטוס למטוס אם תפילת הדרך נאמרה בבוקר. ובשעה שאתה נוסע אל שדה התעופה בבוקר תוכל לומר גם את תפילת הדרך וגם את התפילה למטוס אף שאתה עתיד לעלות למטוס כמה שעות אחרת כי כך תרויח להצמיד תפילה זו לברכת שומע תפילה של תפילת הדרך.

בברכה,

שי