תפילת הדרך במטוס (דחוף)

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/12/01 09:51 כ בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

שאלתי אותך בקשר לנוסח תפילת הדרך במטוס ואתה לא כתבתי לי את הנסוח אין לי בביתי סידור של קול אליהו אז האם תוכל לי לכתוב בבקשה את הנוסח המלאה של תפילת הדרך על מטוס?

ב. האם יש הבדל של נוסח של תפילת הדרך במטוס? (אני אשכזני )

תשובה

תפילת הדרך לטסים באויר
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, קוֹנֵה שָׁמַיִם וָאָרֶץ. שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַטִּיסֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לְחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם. וּתְמַלְּטֵנוּ מֵרוּחַ סוֹעָה וָסַעַר וּמִשָׁעוֹת רָעוֹת הַמִּתְרַגְּשׁוֹת לָבוֹא לָעוֹלָם, וּמִכָּל מִינֵי תַקָּלוֹת וּפֻרְעָנֻיּוֹת. שָׁמְרֵנוּ וְהַצִילֵנוּ בְּתוֹךְ כָּל אַחֵינוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל הַטָּסִים בִּנְתִיבֵי אֲוִיר וְהָעוֹבְרִים בְּאָרְחוֹת יָם וְדַרְכֵי יַבָּשָׁה, מִכַּף כָּל אוֹיֵב וְאוֹרֵב. וּמִכָּל אָסוֹן וָנֵזֶק, וּמִכָּל צַעַר וְצָרָה, אָנָּא, אַמֵּץ יְדֵי הָאוֹחֲזִים בַּהֶגֶה וְהָכֵן רוּחָם לְהַנְהִגֵנוּ לְשָׁלוֹם כִּי בְּךָ בִּלְבַד חָסִינוּ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם. כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה וְתַחֲנוּן אָתָּה. בָּרוּךְ אַתָּה שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה.

יש נוהגים להוסיף פסוקים אלו כשאומרים את התפילה באויר:
וְיַעֲקֹב הָלַךְ לְדַרְכּוֹ, וַיִּפְגְּעוּ בוֹ מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים: וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב כַּאֲשֶׁר רָאָם מַחֲנֵה אֱלֹהִים זֶה, וַיִּקְרָא שֵׁם הַמָּקוֹם הַהוּא מַחֲנָיִם:וַיִּסָּעוּ, וַיְהִי חִתַּת אֱלֹהִים עַל הֶעָרִים אֲשֶׁר סְבִיבוֹתֵיהֶם וְלֹא רָדְפוּ אַחֲרֵי בְּנֵי יַעֲקֹב:
לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי ה': שלש פעמים:

יְבָרֶכְךָ ה' וְיִשְׁמְרֶֽךָ: יָאֵ’ר ה' פָּנָיו אֵלֶיךָ וִֽיחֻנֶּֽךָּ: יִשָּׂא ה' | פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלֽוֹם: שלש פעמים:

הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ מַלְאָךְ לְפָנֶיךָ לִשְׁמָרְךָ בַּדָּרֶךְ, וְלַהֲבִיאֲךָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הֲכִינֹתִי: שלש פעמים:

הַמַּלְאָךְ הַגֹּאֵל אֹתִי מִכָּל רָע יְבָרֵךְ אֶת הַנְּעָרִים, וְיִקָּרֵא בָהֶם שְׁמִי וְשֵׁם אֲבֹתַי אַבְרָהָם וְיִצְחָק, וְיִדְגּוּ לָרֹב בְּקֶרֶב הָאָרֶץ: שלש פעמים:

כִּי תִרְכַּב עַל־סוּסֶיךָ מַרְכְּבֹתֶיךָ יְשׁוּעָה: