שאלה
ב"ה
כשאני הולך אם אבא שלי לבית כנסת בשבת אנו מגיעים בד"כ באמצע ברכת "יוצר אור", וגם בערב שבת, יש פעמים שאני נאלץ להתפלל מנחה ביחידות בבית לפני שיוצאים, כי אנחנו לא מגיעים בזמן.
עם זאת, מכיוון שאני לא רואה הרבה את אבי במהלך השבוע ואני יודע שההליכות האלה איתי לבית הכנסת יקרות לו, אני לא יודע מה לעשות.
בתודה, דוד.
תשובה
בס"ד
תתפלל מנחה במנין מוקדם "מנחה גדולה" וכך תוכל בערב שבת לבוא לבית הכנסת עם אביך בלי להפסיד תפילה.
בשבת בבוקר תבוא בפני עצמך בזמן. זה עשוי לדרבן את אביך לבוא גם הוא בזמן. אני לא מציע לך לדבר עימו על זה או להחמיץ פנים ח"ו. רק הכל במאור ובחיוך ובקירוב לבבות. אבל הוא לכאורה צריך להבין שאתה רותה להגיע בזמן. אם תראה שהוא משתדל להגיע בזמן בשבת הבאה – לך לקראתו והגיעו יחד בברוך שאמר וכד'.
הפתרון הוא משולב לילה ויום. כי בהליכתך עימו בליל שבת אתה אומר לו שזה חשוב לך ללכת עימו ביחד. והליכה שלך בזמן בשבת בוקר משדרת שאתה רוצה להתפלל בצורה נכונה ולא בצורה כזו המבטאת חסרון בהכרת חשיבות הענין.
בהצלחה