תפילין

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/06/14 16:09 כט בסיון התשעד

שאלה

שלום

יש ברשותי ספרון ששמו "סדר הנחת תפילין" ובו ברכות התורה,קריאת שמע,ואהבת,והיה אם שמע, ויאמר ועוד פרשה שאולי שכחתי.

השאלה היא האם הנחת תפילין עם הספרון אני יוצא ידי חובת הנחת תפילין, תפילת שחרית ומנחה או רק אחד מהם

תודה

תשובה

שלום לך.
מצוות תפילין הינה מצווה אחת (יותר נכון- שתיים: 1) תפילין של יד, 2) תפילין של ראש) תפילה- היא מצוה אחרת, נוספת, קריאת שמע- מצווה נוספת, אחרת.
נכון, רוב המתפללים שגם מניחים תפילין, נוהגים לקיים את מצוות התפילין בשעה שהם קוראים קריאת "שמע" של שחרית ומתפללים תפילת שחרית, אבל אל תלמד מכאן שאי קיום מצווה אחת מאלה, מקלקל את קיום המצווה השניה.
אשר על כן, אתה כבר מבין שהנחת תפילין בלי לומר אף פסוק- נחשבת כקיום המצווה. מעלה גדולה יותר יש אם קוראים את "שמע" כי הרי זו גם מצווה (לקרוא את "שמע", ובקריאת "שמע" כתובה מצוות הנחת תפילין, ואז זה נראה הרקבה יותר "טוב", שבשעת קריאת "שמע" אתה גם עם התפילין, ובכך אתה מראה שאתה "מיישם" את הכתוב בקריאת "שמע", ואין הקריאה מלמול טקסט בלי ליישם אותו...