תפילין וגוף נקי

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/11/12 00:58 יד בכסלו התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני מתחזק ורציתי לדעת מה אומרת במפורש ההלכה לגבי הנחת תפילין וגוף נקי. יש לי בעיה שנקראת מעי רגיז. מדי פעם זה מלווה בעצירות וגם לעיתים ביציאות לא מלאות (התרוקנות לא מלאה) האם זה מצב שמונע ממני להניח תפילין?

תודה רבה מראש וסליחה על אי הנעימות..

תשובה

שלום וברכה!

במידה ואין יציאות ספונטניות ואתה יכול לשהות בתפילה ועם תפילין בלי בעיה, אלא שיש לך תחושה שאינך נקי בפנים ולא בחוץ וגם אתה יכול להשמר מלהפיח, אז אתה יכול וגם חייב להניח תפילין (ע"פ אורחות רבינו ח"א עמ' מו בשם קהילות יעקב).

עלה והצלח והקב"ה ישלח לך רפואה מן השמים וירפא את החולי.

חיים בריסק