תפילין בית אל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/09/16 10:37 ט באלול התשעו

שאלה

בהנ"ו

שלום רב, רציתי לרכוש תפילין חדשים מבהמה גסה ורציתי לדעת עם תפילין בית אל מומלצים ואפשר לרכוש בראש שקט.

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום
ראשית כל – מזל טוב, תזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה ומעשים טובים.
חשוב מאוד לקנות תפילין ממקום אמין, שכן אין רואים מה אנו קונים. וכן יש מספר הלכות בדבר [זהות] המשתתף בהכנה (עיבוד העורות, כתיבה).
תפילין בית אל הינו מקום ראוי לרכישת תפילין וגדולי הדור נתנו לו את הסכמתם. בנוסף, כדאי לבקש אפשרות ליצור חוויה משותפת עם הילד על ידי ביקור בתהליך ייצור התפילין.
"יְבָרֶכְךָ ה´ מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ, וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל".