תפילות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 02/05/07 12:39 יד באייר התשסז

שאלה

שלום, (אני חילוני ו)שאלתי היא איך עפ"י המסורת התפילות נכתבו ע"י אברהם יחצחק ויעקב, כאשר משה מוזכר שם, בנ"י ופרעה. הרי הם (אברהם..) לא ידעו על כל זה

תודה

תשובה

שלום וברכה
התפילות נוסחו על ידי אנשי כנסת הגדולה בתקופה מאוחרת הרבה יותר
אמנם, משולבים לעיתים פרקי מקרא מוקדמים אך הנוסח של תפילת שמונה עשרה וכן עריכת התפילה שייכת לתקופה מאוחרת יותר.
בתלמוד כתוב שאברהם תיקן תפילת שחרית יצחק מנחה ויעקב ערבית, אך לפי שום תפיסה לא מדובר על הנוסח שלנו אלא על העיקרון שיש להתפלל בזמנים אלו של היום
בברכה