תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 03:15 א בטבת התשסב

שאלה

ספרדי שמתפלל אצל אשכנזים, וכן להפך, האם "קדושה" הוא אומר בנוסח שלו או בנוסח של הקהל? (לדוגמא: ספרדי שמתפלל עם אשכנזים, האם בשחרית של שבת, צריך לומר "נקדישך ונעריצך וכו'" או שצריך לומר "נקדש את שמך וכו'" - וכן על זה הדרך)

תשובה

בס"ד
אם הוא חזן וזה נוסח תפילה קבוע בקהל - יתפלל כמו הקהל. אם הוא מתפלל לעצמו - בנוסח שלו.
יש מקומות שבהם יש ציבור מגוון ספרדי ואשכנזי, שם מוסכם על הציבור שנוסח התפילה של החזן יהיה הנוסח הפרטי שלו.