תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/09 10:31 ז באלול התשסט

שאלה

שלום בכוד הרב אני מתפללת שחרית כבר 3 שנים ואני עדיין לא יודעת את הסדר מתי משתחוים? ומתי כורעים.. אני עושה ברכות השחר הודו שמע ישראל ועמידה... אם יש דרך להסביר לי אני אשמח תודה

אני מתפללת מתוך סידור אור ודרך לבת ישראל

תשובה

שלום וברכה,

את מתפללת בסדר גמור.
ברכות השחר
פסוקי דזמרה
קריאת שמע וברכותיה
ותפילת שמונה עשרה.

אנו כורעים ומשתחווים
בברכת הראשונה של שמונה עשרה בתחילתה ובסופה (במילים ברוך אתה שלפני 'מגן אברהם')

בברכת מודים בתחילתה (במילים 'מודים אנו לך') ובסופה (במילים ברוך אתה שלפני הטוב שמך ולך נאה להודות)

נהגו בסוף התפילה לומר 'עלינו לשבח' (בסביבות עמ 90) ולכרוע במילים 'כורעים ומשתחווים לפני מלך מלכי המלכים')

בסידור שלך, כשיטת הרב עובדיה יוסף לנשים, מושמט שם ה' בברכות קריאת שמע.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
יקבל ה' תפילותיך בברכה דוד לוי