תפילה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 03/02/07 19:55 טו בשבט התשסז

שאלה

א. מה ענין שאומרים הלל בראש חודש? איזה הודיה יש כאן?

ב. האם בזמן התפילה אני צריכה לשמוע את הקול שלי או שמספיק שהשפתיים זזות? והאם כנ"ל גם בתפילת 18?

תשובה

שלום לך,
א. ישנם מספר טעמים: בערוך השולחן באורח חיים סימן תכ"ב סעיף ו הביא שעיקר הטעם שחידוש הלבנה רומז למצבנו ובכך לישועתנו ובכך יש הלל לה'.
(ועוד מקורות מלוקטים בספר "אישי ישראל" פרק לט הערה סד)

ב.לכתחילה יש לשמוע את הקול בכל התפילה , ובפרט בקריאת שמע .לגבי שמו"ע כתב השו"ע : "ומשמיע לאוזניו בלחש " (אורח חיים סימן קא סעיף ב)
ובמשנה ברורה ס"ק ה הביא שיש זוהר שמשמע שחולק על השו"ע אולם פסק כדברי השו"ע למעשה.

בברכה,
אריאל פריש