תפילה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/06/05 22:51 יא בסיון התשסה

שאלה

כבוד הרב

לא מזמן הייתי בשיחה בנושא תפילה והרב אמר שתפילה לא עושה כלום לה' אלא היא גורמת לך להשתנות

האם זה נכון??

תשובה

בע"ה

שלום רב,
אני מניח שכוונת הרב היתה שהקב"ה אינו מושפע ואינו זקוק לתפילותינו , הוא יודע מה טוב לנו גם כך. ( וזה נכון גם לגבי קרבנות, וכדאי לעיין במפרשים בתחילת ספר ויקרא.) עם זאת , בודאי שתפילה שלנו חשובה בעיני הקב"ה , שהרי לולא כן לא היה מצוה ומאפשר לנו את התפילה.
עיקר השנוי שמתחולל בעקבות התפילה בא בעקבות ההשתנות שלנו, - זה נכון. בתפילה אני מבקש הרבה דברים אולם העיקר הוא, שאני "מתחבר" לקב"ה , בעובדה הפשוטה שאני מתפלל אליו - משוחח איתו ומהדק את הקשר שלי אליו. ממילא, אם אני כבר לא מי שהייתי לפני כן , הרי גם מה שהקב"ה מייעד לי, זה כבר לא מה שהיה.
ברכה והצלחה,
אליעזר