תפילה

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 29/11/03 16:08 ד בכסלו התשסד

שאלה

בבית הספר שלנו חשבו על תפילה בליווי מוסיקלי כדי לעודד תלמידים לתפילה ולעורר לחוויית תפילה

האם יש בעיה הלכתית ( חיקוי הגויים אולי ? ) האם זה משנה אם התפילה מתקיימת בבית הכנסת או לא ? האם יש עם זה בעיה חינוכית ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ישר כח גדול על החשיבה כיצד להעצים את חווית התפילה בבית הספר. התפילה היא אחד הנושאים שבית הספר צריך להתמודד אתו יום יום. אני חושב שאין ללוות את התפילה בכלי שיר הן בבית הספר והן בבית הכנסת הן מבחינה הלכתית והן מבחינה חינוכית. הלכתית יש לאסור כלי שיר בשעת התפילה בבית הכנסת וגם בבית הספר הרב יחיאל וינברג בספרו החשוב שרידי אש חלק ב' סימן מ' אוסר אף מעבר לכך. ולכן גם חינוכית יש לפסול אפשרות זו.
אציע רעיון אחר והוא הכנה לקראת התפילה בכלי שיר. כלומר, שתהיה שירה בכלי שיר שהיא תוכל לעורר את הילדים לקראת החוויה של התפילה. אולם התפילה עצמה תהיה במתכונת רגילה ללא כלי שיר

בהצלחה
מאיר נהוראי