תפילה

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 28/04/03 12:00 כו בניסן התשסג

שאלה

חברה שלי לא מתפללת כבר כמה חודשים למרות שהיא מאמינה בקב"ה והיא מגדירה את עצמה "דתית".היא אמרה לי שמפריע לה שיש כ"כ הרבה שבחים לקב"ה לדעתה הכמות מוגמת,זוהי כבר "התחנפות".מה אני יכולה לענות לה?

תשובה

ב"ה
רוב שלומות ותודות על שאלתך המעניינת.
אמרי לחברתך כך:
א. בדיוק ההפך - לדעת חז"ל בעצם עדיף לשתוק, ובקושי בקושי הרשו לנו לומר את השבחים האלה. מדוע? כיון שלקב"ה האינסופי השבחים האלה הנאמרים מפי אנוש הם, כמעט אפשר לומר, פגיעה באינסופיותו. כמה כבר יכול בן אנוש עם הבנה מוגבלת לשבח את האינסוף הנשגב מבינתו?
ב. השבחים הל
לו הם - - בשבילנו!!! כדי שאנחנו נוכל למקד את מחשבותינו בקב"ה - התירו לנו לשבחו בשפתינו העילגת.
ג. אמרי לה - כי שאלתה עמוקה מאד היא ומעידה על הצורך שלה - שלכם, ללמוד לעומק את משמעות התפילה שמלאה סודות עמוקים היא.
הרבה ברכה
רפי פוירשטין