תפילה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 09/09/02 15:12 ג בתשרי התשסג

שאלה

השלום והברכה,

אני בחורה דתיה, שומרת מצוות, צניעות אך ישנה שאלה שמטרידה אותי והיא: אינני נוהגת להתפלל כמעט.לא ידוע לי ממה זה נובע.ואיך אפשר לגרום לי כן להתפלל?אני כאילו מתביישת מאיזה משהו, מתביישת לבקש, זאת ההרגשה. יכול להיות שבגלל אותה הרגשה אינני מתפללת.

אודה לך על תשובתך,

כתיבה וחתימה טובה

בתודה,

אתי

תשובה

אתי שלום,
עם ישראל נקרא "בנים אתם לה' אלוקיכם",פניותינו לבורא עולם אינו בגוף שלישי כפי שעושים המלאכים.
המלאכים אומרים:"ברוך כבוד ה' ממקומו"-בגוף שלישי.
ואילו אנו פונים לה' בלשון נוכח "ברוך אתה ה'".ופניותינו אליו ,כאמור,כאל אבא,ןמאבא לא מתביישים.
יצר הרע הוא מלא תיחכום,יש לו פרקטיקה של 5763 שנים.
יתכן שהמחשבות העולות לך בעניין התפילה הן מתחבולותיו של היצר.
היצר אינו מתחיל במלחמה חזיתית,הוא מתחיל בשוליים,במתק לשון עד שגורם לאדם להתדרדר ברוחניות דרגה אחר דרגה.
אל תתני ליצר לבלבל אותך.התפללי לאבא לבורא עולם ובקשי ממנו כל מה שהיית מבקשת מאבא.
בברכת גמר חתימה טובה,
שמואל זעפרני