תפילה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 07/09/11 23:02 ח באלול התשעא

שאלה

שלום,

א. אילו קטעים בתפילה אי אפשר להגיד בלי מניין?

ב. אם בנות מתפללות לבד, הן יכולות לומר תחנון, קדיש, קריאה בתורה, חזרת הש"ץ וכו'?

תודה.

תשובה

ערב טוב

ההלכה נסמכת על הפסוק 'ונקדשתי בתוך בני ישראל' ולומדת ש'לא יהיה דבר שבקדושה פחות מעשרה'. לצורך זה עשרה אלו מונים גברים בלבד.

בכלל 'דבר שבקדושה': ברכו, קדיש, קדושה וחזרת הש"ץ, וכך לגבי קריאת התורה בברכותיה.

בנות יכולות לומר תחנון ללא מניין (אם כי הן פטורות מכך), במגבלות ההלכה (כלומר נפילת אפיים רק בנוכחות ספר תורה ואמירת י"ג מידות הרחמים רק במניין או בטעמי התורה).

כל טוב

אורי