תפילה של יד

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/09/02 20:39 כג בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

הייתיבשיעור שאמרו שהראשל"צ הרב מרדכי אליהו פסק בסידורו שבתפילה של יד הקצוות מצטרפות למניין של 7 קשירות , ונאמר ש"הבן איש חי" כותב בפירוש שהקצוות לא נחשבות.

האם הבן איש חי חזר בו בכתבים אחרים , או שכך היא פסיקתו של הראשל"צ הרב מרדכי אליהו ?

תשובה

שלום לשואל,
דעת מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א שבתפילין של יד מעביר את הרצועה לזרוע,כורך 7 כריכות שלמות,כשחצאי הכריכות של הראשונה והאחרונה לא נחשבות.ופסיקה זו כפסיקתו של ה"בן איש חי".
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני