תפילה של חבר לא דתי..דחוף

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 31/01/07 09:34 יב בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

במשרדי יש חייל מעדות המזרח אשר אינו שומר תורה ומצוות ולאחר שראה אותי מתפלל חש גם צורך להתפלל וכיום אני מניח לו את התפילין שלו (שיש לו בבית מהבר מצווה שלו).

יש לי 2 שאלות בנושא:

האם ידוע לכבודו אם התפילין שקונים הציבור החילוני לילדיהם לבר מצווה הם תפילין כשרות לברכה או שזה סתם דוגמא?

שאלה שניה היא: מה אני אמור להגיד לו להתפלל הרי את כל התפילה אני לא נותן לו להתפלל שמא יגיד זה כבד עליי עזוב.. אני נותן לו כיום להתפלל מ"מודה אני"עד "ואני אברכם" (זה בסידור ספרדי כיוון שהוא בא מעדות המזרח כאמור) ולאחר מכן אני נותן לו להתפלל "שמע ישראל" בו הוא מנשק את הציציות ומרגיש שהוא עושה משהו עם מה שנמצא עליו (הטלית).

אבקש את כבודו להדריך אותי מה לתת לו להגיד בתחילה וכיצד לעלות לאט לאט עם התפילה מבחינת אורכה עד לשלמותה, שאז יתפלל תפילה שלמה עם תפילין.

הנושא די דחוף אז אשמח לתשוב מהירה...תודה ויום טוב!

תשובה

כפי שאמרת יש ללכת בעדינות ובמתינות ,
להתחיל בק"ש ובתפילת עמידה,
אח"כ להוסיף ברכות ק"ש , וכו'

בבברכה ,
אריאל פריש