תפילה שבשגרה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 02/12/01 02:28 יז בכסלו התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בזמן האחרון יש לי בעיה להתרכז בתפילה משום שנכנסתי לשגרה של להתפלל ולומר את אותן מילים.לכן, במקום להתפלל תפילה רגילה אני אומרת פרקי תהלים שעדיין חדשים לי. רציתי לדעת כיצד באמת להפוך את התפילה לדבר חדש בכל יום, כדי שלא תיהפך ל"גוף ללא נשמה".

תודה.

תשובה

בס"ד

לאורית שלום,

שאלתך חשובה מאוד, והקושי להתרכז בתפילה אינו נחלתך בלבד. כבר בזמן הגמרא מסופר על אמוראים שהתקשו להתרכז בתפילה. והפוסקים בדורות האחרונים רואים כיוהרה אדם שהתיימר לומר שהוא מתרכז. יחד עם זאת שלוש עצות לי עבורך, על-מנת להפוך את תפילתך לחיונית יותר:
א.כדאי להתפלל מתוך סידור, להסתכל במילים וממילא אפשר שיועיל לך להתרכז.
ב.כדאי לעיין בתפילה כמה דקות לפני שמתחילים בה כמנהג חסידים ראשונים שהיו שוהים קודם התפילה שעה אחת. כאשר תעיין ותתבונן בתפילה עם פירושיה, ודאי תגלה רעיונות ומחשבות חדשים.
ג.כדאי לחשוב על דברים המעסיקים אותך באופן אישי ואת החברה והאומה, ולשבץ אותם לקטעי התפילה הרלוונטיים.

בברכה, הרב דוד סתיו