תפילה קצרה ביחיד

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 03/06/13 10:16 כה בסיון התשעג

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת מה זה תפילה קצרה ביחיד? מה צריך להגיד?האם מותר לעשות תפילה קצרה-שמשמעותה זה ברכות השחר שמע ושמונה עשרה.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב

הכוונה בביטוי תפילה קצרה, היא שבשמונה עשרה ניתן לומר את ברכת "הביננו" במקום כל אמצע התפילה (לאחר שלוש הברכות הראשונות, ולאחריה אומרים את שלוש הברכות האחרונות). עושים זאת רק כאשר מדובר בשעת הדחק ולא ניתן להשלים את התפילה במלואה.

כאשר הזמן דוחק מאוד, ניתן להתפלל רק את ברכות השחר, קריאת שמע (עדיף בברכותיה), שמונה עשרה ועלינו לשבח.
יש להדגיש שמדובר רק בתפילה של שעת הדחק.

אריאל
(המשיב אינו רב)