תפילה- קטעים הנאמרים בעמידה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 15:35 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום,

עכשיו לאחר יום הכיפורים ולאחר כל נדרי והתרת נדרים,רציתי לשאול:

1.הנהגות בתפילה- כמו קטעים שאמרתי בעמידה- האם אוכל לשנות? מדובר בקטעים שבדר"כ לא נוהגים לעמוד בהם (לפי עדת הספרדים) ואני כן נהגתי לעמוד בהם??

2. מהם הקטעים שלפי עדות הספרדים נהוג לעמוד בהם- חלק אני יודעת אך לא הכל.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)עצם העמידה שלך בקטעי תפילה לא מהווה נדר ואת יכולה לשנות.

בתפילת יום הכיפורים יש מנהג של מי שיכול לעמוד כל התפילה או חלק ממנה או כפי יכולתו על מנת להדמות למלאכים.
הנהגות יום הכיפורים הם הנהגות מיוחדות מאוד למשל מופיע במשנה שהכהן הגדול לא ישן כל הלילה שמא יארע בו טומאת קרי!!

2)החיוב לעמוד הוא בקטעי התפילה הידועים כגון ברוך שאמר או תפילת העמידה.
נפסקה ההלכה שיש לעמוד בחזרת הש"ץ ומי שלא יכול לפחות עד המלך הקדוש ומי שלא יכול לפחות בקדושה.
חיוב נוסף הוא כל אמירת יג מידות וסליחות כפי שמצויין במחזורים.וכמובן כשההיכל פתוח.

כדאי לך לעיין במחזור "תהילות לישראל"בהוצאת ראובן מס ששם יש ציור!! מתי לעמוד ומתי לשבת.

בברכה,

עוזיאל