תפילה עם מכנס קצר בטיול

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 10/07/04 22:29 כא בתמוז התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

יש לי שאלה:האם מותר להתפלל עם מכנס קצר בטיול?המכנס אחרי הברך.אני מכיר את ההלכה שכמו שהייתי עומד לפני מלך כך אני צריך לעמוד בתפילה.ת'אמת לפני מלך זה לא דבר שאני יכול לדמיין אותו כי לפני מלך לא הייתי הולך עם נעלי ספורט וחולצת טריקו וכו'.מה לעשות? לטייל עם ארוך? לקחת מכנס ארוך בתיק או להסתפק ב4\3? בתודה מראש:אלחנן דוד.

תשובה

לאלחנן שלום רב:
נראה שאכן כדאי לקחת מכנס ארוך בתיק וללבשו בזמן תפילה, ובכך לעמוד לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה, ביראה, באימה, ובמכובדות.
בברכת התורה: מיכאל ברום.