תפילה מרצון אישי.

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 11:14 ל בחשון התשסד

שאלה

בס"ד-בציפייה לגאולה..!

רב יקר!

ברצוני לשאול אותך שאלה המציקה לי כבר המון זמן...

-למה חז"ל קבעו תקנה שאנו חייבים להתפלל 3 תפילות ביום,וזמנים.

הרי רוב בני האדם,{עם ישראל כמובן!} מרגישים את התפילה האמיתית כשזה מגיע בחופשיות!

היה תקופה שפשוט הפסקתי להתפלל עד שהגעתי למסקנה שזו לא הפיתרון! ולכן עוד פעם ברצוני לשאול למה קבעו כלל וכלל תקנה?! הרי כל בנאדם נהנה מהחופש ומצליח להתבטאות כך...

בתקווה לתשובה-אביטל.

תשובה

שלום וברכה

נאמר בתורה "ולעבדו בכל לבבכם" ודרשו חכמים אי זו עבודה שבלב זו תפילה.
הרמב"ם בהלכות תפילה פרק א' דן בשאלותיך ומסביר שהיה צורך לתקן נוסח מיוחד לתפילה משום שהיו רבים שהתקשו בלשונם ולכן מיסדו את הנוסח כדי שהתפילה תהיה שגורה בפי כל.
לגבי זמני התפילה תקנו אותם כנגד זמן הקרבנות.
אני מבין את הקושי בתפילה קבועה אולם יש צורך להבין שהתפילה היא עבודת ה' ולכן עלינו להתמסר בקביעות לתפילה. אנו עומדים לפני הקב"ה מדי יום כנגד קרבנות. אולם החכמה הגדולה היא לראות בתפילה חוויה מחודשת, להוסיף בקשות וכן לעבוד על עוצמת הכוונה שלנו בתפילה.
"אם כבנים ואם כעבדים" מחד, אנו כעבדי ה' הניצבים לפניו במועדים קבועים ובשעות מוגדרות אולם מאידך, אנו כבנים אנו יכולים לבקש ולהתבטא בלשוננו

"תקבל ברחמים וברצון את תפילתנו"

מאיר נהוראי