תפילה לשלום עם ההורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/11/02 08:29 יט בכסלו התשסג

שאלה

הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתווכחת עם הורי ולא מדברת אליהם יפה.

אחר כך אני אוכלת את עצמי על כך ולפעמים אפילו בוכה ומצטערת.

עזור לי. תן לי עצה לא להכשל בזה פעם אחר פעם.

תשובה

בס"ד

את צריכה לקבל על עצמך "יום" או "שבוע" - המינימום שאת בטוחה שאת יכולה לעמוד בו, מינימום שאת יודעת שבזמן הזה את עושה כל מאמץ לא להתווכח למרות שאת צודקת. לא לענות למרות שיש לך מה לענות. לא לעשות חשבונות ולא ולא למרות שכל הצדק שבעולם נמצא מאחריך.

אחרי שתעמדי בזמן הזה שקבעת לעצמך - אפשר לדבר על המשך

בנתים אני מצרף לך תפילה שתאמרי כך בוקר בינך לבין עצמך

*****************
תפילה לשלום עם ההורים

יהי רצון מלפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי שאזכה לקיים המצווה שהשמעתנו מהר סיני, וחרטת על שני לוחות הברית וגם כתבת בתורתך לכבד את ההורים בכל כוחי ככתוב "כבד את אביך ואת אימך למען יארכון ימיך על האדמה אשר ה' אלהיך נתן לך".
אנא ה' תן בי כוח לכבד אותם כראוי, תן בליבי לאוהבם יותר מידי, תן בליבם לגלות אלי אהבה, לדעת את אשר בלבבי, לתת לי את מה שאני צריך.
אנא ה' תן להם נחת רוח ושמחה ממני, שישמחו בכל עת שהם רואים אותי, שיתכבדו בי, שיאמרו עלי "ישראל אשר בך אתפאר"
אנא ה' תן בי כוח לשמוע בקול הורי, לעשות רצונם ולסייע להם. תן בליבם שלא יבקשו ממני מה שאיני יכול, ותן לי כוח לעשות כל מה שיבקשו ממני אף על פי שיהיה לי קשה.
אנא ה' עזרני על דבר כבוד שמך והצליני, עשה למען שמך הושיעה ימינך וענני, יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי.