תפילה לשלום העולם

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 18/01/13 13:17 ז בשבט התשעג

שאלה

האם היהדות מתפללת שיהיה שלום לכל העולם או בעם ישראל? מה ההסבר לכך שבתפילה המסורתית ״עושה שלום במרומיו״ מבקשים ועל כל ישראל ולא מוסיפים גם על כל העולם? מדוע בכל התפילות שבמהלך היום לא מבקשים אף פעם שלום על כל העולם (חותמים את עמידה בשים שלום שמדבר רק על עם ישראל)? מדוע הדבר כל כך בולט לעין? (ואולי בכל זאת יש עוד מקום עם תפילה לשלום כל העולם...?)

אשמח לקבל הסבר המניח את הדעת, אם ישנו

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. ישנן גם תפילות על השלום וההרמוניה בעולם כדוגמת תפילות ראש השנה (מלך על כל העולם בכבודך וכו'). מעבר לזאת בנביאים ישנן נבואות רבות המתייחסות גם בפשט לאנושות כולה
ב. גם באותם תפילותהמדברות על שלום לעם ישראל, אין זה מתוך רצון לומר שאצל אומות הולם אין צורך בשלום, אלא מתוך ההבנה שעם ישראל הוא "הלב באיברים" כלשון הכוזרי והשלום בו יביא להרמוניה בעולם כולו וזוהי הגאולה

בברכה חגי