תפילה לרכישת בית בחו"ל

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 18/11/10 19:03 יא בכסלו התשעא

שאלה

אני מתגוררת בחו"ל ומאוד רוצה לרכוש בית(אין פה דירות). האם ישנה תפילה או פרק בתהילים המיועד לרכישת בית לאלה שגרים בחו"ל?

תודה

תשובה

שלום,

א. באמת קשה לי להציע לך משהו בעניין רכישת בית בחוץ לארץ. גם מי שמסיבות (טובות) משלו חייב להמשיך לגור מחוץ לארץ ישראל יש לו לדעתי לגור בשכירות. בהגדת פסח אנו אומרים על יעקב ירד למצרים "אנוס על פי הדיבור" ורק לגור שם ולא להשתקע. ברגע שאדם רוכש בית הוא כמו מכריז על עצמו כמי שמשתקע, הוא וילדיו ונכדיו, ויוצר גם דינמיקה שכך אכן יקרה.
ב. במיוחד בדורנו שיש אפשרות לחיות כיהודי מכל גוון בארץ ישראל קשה למצוא היתר לרכישת בית בחוץ לארץ,גם אם שכירות בית תיצור צורת חיים קצת פחות נוח.
ג. בכל זאת מתוך אהבת יהודי ליהודי אציין מספר פרקי תהילים המזכירים את ברכת ה' על בתי ישראל. תמיד טוב לקרוא אותם בעניין רכישת בית: צ, צא, קכב, קכו, קכז, קכח, קלב, וקלג.
בברכה
דוב ברקוביץ