תפילה לצוות הרפואי לאחר יציאת הנשמה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 09/10/16 23:54 ז בתשרי התשעז

שאלה

אני אחות בבית החולים ופעמים רבות לצערי מטופלים נפטרים.

אני מחפשת מספר פסוקים או תפילה קצרה שאפשר לומר לאחר המוות. התפילה צריכה להיות גם עבור מטופלים שהם אינם יהודים.

בתודה.

תשובה

באופן עקרוני אם מגיעים לאחר שנפטר החולה אין צורך לומר שום תפילה.

אף על פי כן, אם את מעוניינת לומר תפילה קצרה ניתן לומר את הפסוקים הבאים:

"ה´ נתן ה´ לקח יהי שם ה´ מבורך" (לא לומר את שם ה´כלומר א-ד-נ-י אלא יש לומר: "השם", כיוון שזה חצי פסוק ולרוב הפוסקים כשאומרים חצי פסוק אין אומרים א-ד-נ-י)
"הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא"

(על פי גשר החיים חלק א´ פרק ג´ הלכה ה´)

וניתן להוסיף לאחר מכן,
"בילע המוות לנצח, ומחה השם א-לוקים דמעה מעל כל-פנים" (גם, ללא שם א-ד-נ-י, כיוון שזה חצי פסוק).