תפילה כנגד אשה ללא כיסוי ראשראש

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 03/10/02 16:51 כז בתשרי התשסג

שאלה

תודה רבה על תשובתך לשאלתי האם מותר לאישה לברך ללא כיסוי ראש, אשמח לקבל הסבר מדוע אסור לבעל לברך כאשר אישתו לא מכסה ראשה.

בתודה מראש

תשובה

שלום רב לך,

כתב בשולחן ערוך סימן ע"ה סעיף ב':

שער של אשה שדרכה לכסותו - אסור לקרות כנגדו אפילו היא אשתו. וכתב המשנה ברורה בס"ק י': ודע עוד דאפילו אם דרך אשה זו וחברותיה באותו מקום לילך בגילוי ראש בשוק ...- אסור כיון שצריכות לכסות את השערות מצד הדין, ויש בזה איסור תורה שכתוב: "ופרע את ראש האשה" - מכאן שהיה מכוסה.
וגם כל בנות ישראל המחזיקות בדת משה נזהרות מזה מימות אבותנו ועד עתה, מכלל ערווה היא ואסור לקרות כנגדן.

בעז"ה שתזכי ללכת עם כיסוי ראש.
והסיבה לכך כתב המשנה ברורה בסעיף א' - משום שזה מביא את האדם לידי הרהור שכמסתכל בה - מכלל ערוה היא ואסור לקרוא או להזכיר שום דבר שבקדושה.

בברכה,
צבי קוסטינר