תפילה וזמירות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 09/07/02 03:59 כט בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

ברצוני לשאול שתי שאלות

א. מה דעת הרב על תפילת ערב שבת בסגנון הרב קרליבך?האם אין עניין שניגון מעלה את נפשו של אדם?

ב. ראיתי בהרבה ישיבות בארץ ובכללם...

כאשר יושבים לשיר זמירות שבת וחלק מהתלמדים מדברים וחלקם שרים ,זה גורע מאוד מתחושת קדושת השבת,כרואה מהצד זה דיי מרחיק מהישיבה,בישיבה אחת שהייתי ראיתי שכאשר מישהו מדבר בשעת הזמירות משתיקים אותו בצנע ואז כאשר כולם אבל כולם שרים זאת שבת מסוג שונה.

בתודה

שלמה.

תשובה

שלום רב לך,

א. ולעבדו בכל לבבכם - איזוהי עבודה שבלב? זוהי תפילה.

עיקר עבודת התפילה היא שיתפלל בכוונה והניגון רק מסייע. וכמובן שבתפילה לא נוהגים לרקוד. ולכן אם מתפללים בכוונה ושרים קצת - חביב הדבר מאד. אך אם עיקר התפילה היא שירה ואילו ק"ש ותפילת שמונה עשרה מתפללים מהר מאד. אזי יוצא שעושים מהעיקר טפל ומהטפל עיקר.

לכן כדאי להתפלל קבלת שבת בניגון ובנעימה (לא להגזים) אך יש להקפיד להתפלל בכוונה גדולה וביחוד בק"ש ותפילה.לאחר התפילה נהוג לרקוד לכבוד שבת קודש.

ב. אתה צודק,אנו פועלים לשפר את המצב.