תפילה ודברי תורה מול פריצות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/07/02 18:11 כא בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

ידוע לי כי יש איסור לומר כל דבר של קדושה (כגון תפילה או דברי תורה) כנגד דבר פריצות.

עוד ידוע לי כי טפח (גלוי) באישה נחשב לפריצות.

השאלה שלי היא, מה יעשה אדם הרוצה לומר תפילת הדרך או תהילים באוטובוס, כאשר ישנן נשים לא צנועות (ואפילו בטפח גלוי) ממולו ?

עוד דוגמה, היא כשאדם יושב וממתין לתור מסויים, והוא אומר תהילים בינתיים, על מנת לא להתבטל. האם זה מותר, למרות שיכול להיות שישנן נשים לא צנועות באותו אזור המתנה?

מה לגבי קריאה של דברי תורה מתוך ספר (ללא אמירה בפה), האם יש הבדל בין זה לבין תפילת הדרך או תהילים בעניין הנ"ל ?

האם ישנם "פטנתים" שעל ידיהם ניתן בכל זאת לומר תפילת הדרך או תהילים גם כאשר יש פריצות באזור?

תודה מראש!

מ.

תשובה

מיקי שלום,
הדרך הטובה ביותר היא להניח את ספר התהלים או ספר הלימוד מול העיניים,כך שיחצוץ בין הקורא או הלומד לבין האשה.
אם רוצה לומר תפילת הדרך או לברך ואין סידור לפניו,יעצום עיניו ויברך.
בברכה,
שמואל זעפרני