תפילה וברכת כהנים

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 17/04/05 10:21 ח בניסן התשסה

שאלה

לכ' הרב! אני נוהג להאריך בתפילתי (שמונה עשרה) ופעמים רבות מאוד, כמעט כל ימי החול, זה בא על חשבון עליה לברכת כהנים. על פי בירור הלכתי שעשיתי- הדבר מותר, אבל עדיין אני לא שלם עם הדבר. מצד אחד יהיה לי קשה לקצר את תפילתי, אבל אני מצטער על כך שאני מפסיד את ברכת כהנים כ"כ הרבה.

האם כדאי לי להמשיך כמו שאני עושה עכשיו?

תשובה

אני מאד מבין את תחושתך הלא נוחה להפסיד ברכת כהנים. בעיני זו זכות מופלאה שנתן הקב"ה לכהנים, לברך את עמו ישראל באהבה.
לדעתי עדיף להאריך בתפילות מנחה וערבית, כאשר זה לא בא על חשבון ברכת כהנים. בתפילת שחרית כדאי שלפחות על פי רוב תספיק להגיע לברכה (מלבד ימים בהם מתעורר רצון מיוחד להאריך יותר בתפילה). כמו כן, תמיד ניתן להוסיף ולפנות אל הקב"ה בתפילה גם מחוץ לתפילת שמונה עשרה - גם לאחר התפלה כולה, או בזמן אחר ביום.

נסה לבדוק האם כדאי שתתפלל בבית כנסת אחר, שקצב התפילה בו מתאים לך יותר.
בברכה וכל טוב