תפילה בריכוז? היתכן?

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/09/13 08:27 יח בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב,

תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לשאלות.

הייתי מעוניין לדעת אם תוכל לומר לי איך ניתן להתרכז בזמן תפילה, הנושא מאוד קשה לי, המחשבות שלי נודדות למקומות לפעמים קרובות לא ראויים

תודה רבה,

עידן

תשובה

בס"ד

שלום רב.

שאלה קשה הינך שואל...

אתן לך מספר עצות לריכוז בתפילה, מקווה שזה יעזור לך:

1. להתפלל מתוך סידור, ולהבין את מה שאתה אומר, יכול אתה להתפלל מתוך סידור "כוונת הלב" המשלב ביאורי תפילה בסידור.

2. לא לבוא עייף לתפילה אלא רענן, וכן לא להתפלל מיד אחרי שאכלת ארוחה דשינה, אלא תחכה קצת שירד האוכל.

3. לטבול במקווה לפני התפילה- זו סגולה לנקיות השכל והדעת.

4. לבקש מאת ה' שיעזור לך להתרכז בתפילה.

5. לפעמים כאשר האדם מתפלל מהר- זה עוזר לו להתרכז... תבדוק את זה על עצמך אם זה מועיל לך.

6. עצה למטיבי לכת- לקרוא ספרים המדברים על כח הריכוז והמחשבה (יש בצומת ספרים או בסטימצקי ספרים כאלו).

יעזרך ה' יברכך, אמן.

3.