תפילה בר''ה ויוהכ''פ

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 08/09/02 21:53 ב בתשרי התשסג

שאלה

במחזורים מסוימים ישנה תוספת בקדושת "כתר" בתפילות מוסף ונעילה בר"ה ויוהכ"פ. אותו "יהי רצון" מדבר על: עושר מופלג לעבודת ה' יתברך, בנים תלמידי חכמים, או להשיג רוח הקודש (המחזור נקרא זכור לאברהם, דפוס ליוורנו, ומשולבים בו הרבה דברי קבלה). שאלתי היא: האם מותר להוסיף את התוספת הזו? ואם כן, אם הרב יוכל לומר לי באיזה אופן ומה הנסח:

תשובה

בני שלום,
התוספת המופיעה בקדושת "כתר",אין לאומרה בפה.
כשמגיע החזן לתיבת "איה",יהרהר כל אדם את התפילה בנוסח הבא:
"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו אבינו שבשמים שתמלא שאלתי ובקשתי בשם י-ה".
ואז ישאל בלבו אחד משלושת הדברים הבאים:או עושר מופלג לעבודתו יתברך,או בנים חכמים,או להשיג רוח הקודש.
בברכת כתיבה וחתימה טובה
שמואל זעפרני