תפילה בקברו של ''בעל היסורים''

חדשות כיפה הרב חיים נבון 02/03/08 22:32 כה באדר א'

שאלה

שלום לרב,

חברותי ואני שמענו על סגולה להגיע לצדיק "בעל היסורים" שהבטיח להושיע את מי שמתפלל על קברו בערב ר"ח או ביום שישי. אבל יש דעות חלוקות לגבי שעת התפילה, האם הרב יודע מתי צריך להגיע לקברו,לפני חצות היום או לאחר חצות היום בר"ח?

ואם לא, את מי נוכל לשאול?

תשובה

שלום וטוב.
אינני יודע מי הוא בעל הייסורים, איפה קברו ומתי מתפללים בו. אותי לימדו שהעיקר הוא להתפלל בלב טהור וזך, ובזמני התפילה הקבועים בהלכה. ומלבד התפילות הקבועות אדם יכול תמיד להתפלל לה' תפילת נדבה, ואז אין כל חשיבות למקום ולשעה שבהם הוא מתפלל.