תפילה בציבור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/09/09 21:27 יב באלול התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני מתפלל בשבת בבית כנסת שבה מריצים את התפילה. אני לפעמים לא כ"כ מספיק לקרוא את קטעי התפילה האם יש מקום לבקש מהחזן הקבוע קצת להאט בקטעי התפילה? האם שאני ש"צ אני יכול להאריך בתפילתי (בת. העמידה לדוגמא) או שיש בכך טורח ציבור? (בהנחה שהציבור מעדיף תפילה מהירה...) אגב די בעייתי לי להחליף ביכ"ס.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה וטוב שאתה שואל,

בבית הכנסת, בכל בית כנסת יש ציבור מגוון וכל אחד מעונין בדברים אחרים. החכמה היא להשתלב נכון:

1. בודאי שאין לבקש מחזן בית הכנסת לשנות את קצב התפילה בשבילך (יותר ענווה לא תזיק).

2. כאשר אתה שליח ציבור עליך לקצר ולזרז את תפילתך ולכן אני מציע לך להמנע ולא להסכים להית ש"צ.

3. בודאי שאין לך להחליף בית כנסת, סביר שבכל בית כנסת יהיה חסרון כזה או אחר ולכן נכון ורצוי שתמשיך להתפלל במקום הזה.

למעשה -
תפילה בציבור זו התחלת תפילת העמידה ביחד עם הציבור. כל השאר פחות חשוב ולכן תקפיד להתחיל עם הציבור את העמידה גם בשחרית וגם במוסף, בחר לך מקום להתפלל בו אינך מפריע לאף אחד לעבור וכד' והתפלל כאוות נפשך (גם כמה שעות).
אם אתה יכול להתחיל להתפלל לפני כולם, להמשיך איתם מ'נשמת' ועד תחילת שמונה עשרה - זה מצוין. אם אינך יכול אתה גם ראשי להתחיל ברכות קריאת שמע לפני הציבור והעיקר שתגיעו ביחד לתחילת תפילת שמונה עשרה.

בהצלחה שנה טובה שנת קיבול תפילות לך ולכל ישראל
דוד לוי