תפילה במשך הנידוי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/12/02 22:06 טז בטבת התשסג

שאלה

בעזרת ה' יתברך

סיפרתי לחבר שלי שכאשר בנאדם חוטא בשז"ל הוא בנידוי ותפילותיו לא מתקבלות, מאז הוא אמר(אני כמעט בטוח שזה היה ברצינות):

שאין לו מה לשהקיע בתפילה במשך ארבעים יום כי למעשה תפילותיו לא מתקבלות.

עכשיו יש לי 2 שאלות:

1) איך להוכיח לו שכן צריך להתפלל ולהשקיע בתפילה?

2) האם אני באמת צריך להתפלל? כי הרי זה מיותר אם אני מתפלל וזה סתם מבזבז את זמני(לכאורה)

הודה לרב אם יענה על שאלותי

תודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני חושב שזו פשוט הבנה מוטעת.
כי אין תפילה שחוזרת ריקם.
כל תפילה עושה פרי או לאותו אדם או לאדם אחר או לתקופה אחרת או למציאות אחרת .

ולכן צריך להמשיך להתפלל.כי שערי תפילה לא נעולים.
וזו המשמעות של החרטה והחזרה בתשובה שלמה מהחטא.
ואדרבא אם מתפללים מתקרבים יותר להשם כי תפילה היא כקורבן שמקרב.ומחבר ומקשר.

בברכה,

עוזיאל