תפילה במניין לבנות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 15/07/04 21:10 כו בתמוז התשסד

שאלה

שלום וברכה,

אני בת 15 ובקיץ בגלל שאין מסגרת של תפילה כל יום קיבלתי על עצמי (בלי נדר) להתפלל בימי שני וחמישי בבית- כנסת עם מניין, ובשאר הימים מנחה. האם לפי ההלכה אני מחויבת בתפילת שחרית (לפי אשכנז)? או שזה לא בהכרח משובח יותר עם אני אתפלל מנחה? האם כוחה של התפילה חזקה יותר אם אני מתפללת עם מנין, או שעדיף שאני אתפלל בבית, בשעה קצת יותר מאוחרת ואהיה יותר ערנית בתפילה?

בתודה מראש

תשובה

שלום רב מעיקר הדין אישה חייבת בתפילה אחת ביום.
בוודאי שתפילה במניין עדיפה ולכן עדיף להתפלל במניין גם אם זה מנחה שתפילת רבים אינה חוזרת ריקם.
מיכאל ברום